Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Çukurova’da salgınla mücadele tüm hızıyla sürüyor

Çukurova’da salgınla mücadele tüm hızıyla sürüyor

Çukurova’da salgınla mücadele tüm hızıyla sürüyor

BELEDIYE'NIN TÜM IMKANLARI SEFERBER EDILDI

Çukurova Belediyesi koronavirüsle mücadeleyi tüm imkanlarini seferber ederek sürdürüyor. Her gün sokaklar ilaçli suyla yikaniyor, faaliyette olan is yerleri dezenfekte ediliyor, semt pazarlarinda maskesi olmayanlara maske dagitiliyor ve 65 yas üstü vatandaslara sicak yemek servisi yapiliyor. Bütün bu çalismalarin yaninda ihtiyaç sahibi vatandaslara gida yardimlari da devam ediyor.
Dünyayi etkisi altina alan koronavirüs salginiyla mücadele konusunda Çukurova Belediyesi tüm imkanlarini seferber etti.
Salginla mücadele kapsaminda Çukurova Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri hafta sonu dahil her gün sokaklarda ilaçla yikama çalismasi yapiyor. Ekipler ayrica faaliyetine devam eden isyerlerinde dezenfekte çalismalarini sürdürüyor.

 

EVLERE SICAK YEMEK SERVISI

Çukurova Belediyesi sokaga çikma yasagi olan 65 üstü vatandaslara sicak yemek servisine devam ediyor. Sosyal Isler Müdürlügü ekipleri her gün Çukurova Kaymakamligi ile birlikte belirlenen Çukurova ilçesindeki 65 yas üstü vatandaslarin evlerine sicak yemek servisi yapiyor.


Koronavirüsle mücadele kapsaminda Çukurova Belediyesi’nin bir baska hizmeti ise maske dagitimi. Çukurova Belediyesi ekipleri vatandaslara dagitilmak üzere muhtarliklara maske teslim etmisti. Bunun yaninda semt pazarlarinda kurulan stantlarda maskesiz vatandaslara ücretsiz maske dagitimi yapiyor. Yine semt pazarlari giris çikislarina konulan dezenfekte noktalari da pazar alis verisi yapan vatandaslara hizmet veriyor.

 

GIDA YARDIMLARI DEVAM EDIYOR

Öte yandan Çukurova Belediyesi, koronavirüs salgini dolayisiyla issiz kalan ve ekonomik sikinti içinde olan vatandaslara da destek olmayi sürdürüyor.

Sosyal Isler Müdürlügü, salgin sonrasi issiz kalan ihtiyaç sahiplerine ulasarak gida paketi dagitiyor. Tüm imkanlarini salginla mücadele konusunda seferber eden Çukurova Belediyesi bu mücadeleyi salgin tehdidi ortadan kalkincaya dek sürdürmeyi planliyor.

 

BASKAN ÇETIN MAASINI BAGISLAMISTI

Çukurova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik noktasindaki çalismalarina Baskan Soner Çetin öncülük ediyor. Salginin ortaya çikmasi ile birlikte belediyenin tüm birimlerini bu konuda harekete geçiren Baskan Soner Çetin, salgin bitene kadar maas almayacagini açiklamisti.
Baskan Soner Çetin’in, “Salgin bitene kadar maas almayacagim ve maasini ihtiyaç sahiplerine gida kolisi hazirlanmak üzere Sosyal Isler Müdürlügü’ne bagislayacagim” açiklamasi kamuoyunda takdirle karsilanmisti.

 

SONER ÇETIN’DEN ‘EVDE KAL’ ÇAGRISI

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, salginla mücadele konusunda tüm imkanlarini seferber ettiklerini belirterek, “Hemsehrilerimiz zorunlu olmadikça evden çikmasinlar. Biz tüm imkanlarimizlasosyal belediyecilik anlayisi geregi yanlarindayiz. Virüs temasla bulasiyor. Kendimizi izole edersek salginin önüne geçebiliriz. Bu sikintili süreci dayanisma ile hep birlikte atlatacagiz” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı